X şi O

Desigur că aţi jucat şi voi X şi O la viaţa voastră. Desigur că aţi desenat şi voi rapid patru linii care ar fi trebuit să vă formeze 9 căsuţe şi apoi v-aţi apucat să le umpleţi cum aţi ştiut voi mai bine cu semne, doar-doar veţi putea să vă păcăliţi adversarul să vă lase să puneţi 3 de X sau 3 de O pe aceeaşi linie: verticală, orizontală, diagonală. Cel mai bine era dacă reuşeaţi să vă forţaţi adversarul să pună semnele în aşa fel încât voi să aveţi două şanse de câştig, oricare ar fi următoarea mişcare. Se poate şi aşa, fiţi siguri, doar că e mai greu…

Ei, zilele trecute, intr-o pasă de plictiseală mare cât China, m-am apucat şi eu să joc X şi O împotriva amicei din Cehia. Şi când eram şi eu pe punctul să câştig, când eram sigură că acuma îi blochez mişcarea şi la următoarea câştig, aflu că noi jucăm 5×5, nu 3×3. Că 3×3 e prea uşor. “???” asta a fost prima mea reacţie. “Bine…” a fosta a doua. Şi am ajuns să jucăm 5×5.

Dacă am fi desenat tabla de joc de la bun început ar fi fost şi mai bine, pentru că în momentul în care am declarat că am câştigat, amica a mai pus un O la stânga “primei” coloane şi s-a declarat câştigătoare. În viziunea ei jucam până acolo, în viziunea mea până cu un pătrăţel mai la dreapta.

Am renunţat la joc. Data viitoare trebuie să ţinem mai întâi o şedinţă legată de reguli: dimensiunea tablei, numărul de semne pe linie necesar pentru câştig, locaţia exactă a tablei.

Cometuţa dezamăgită de pierdere

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: